//////

ZUPA Z BARANINY- KUCHNIA KIRGISKA

turysci-e1426754685102

250 g baraniny, 2 ziemniaki, 2 pomidory, mała cebula, 3—4 łyżki sadła bara­niego, nać pietruszki, pieprz, sól.Baraninę umyć i pokrajać w kostkę o boku ok. 3 cm, przyprawić solą i pieprzem do smaku. W garnku rozgrzać sadło i smażyć mięso do czasu, aż się przyrumieni. Pomidory i cebulę pokrajać w plastry i włożyć do mięsa, smażyć jeszcze chwilę, mieszając. Następnie wlać’3—4 szklanki gorącej wody i gotować 10 min. Tymczasem obrać ‚ziemniaki, pokrajać w drobną kostkę i wrzucić do zupy. Gotpwać pod przykryciem, aż wszystko będzie miękkie. Przed podaniem posypać posiekaną nacią pietruszki.

Leave a Reply

error: Content is protected !!